Electric blue

Saptamana asta am dus lipsa de inspiratie... Ei, poate sunt eu prea exigenta cu mine insami, adevarul e ca zilele astea am tot desenat cu totul altfel de proiecte decat nail art. E vorba de noua noastra casuta, pe care o amenajam si din cquza careia am avut niste nopti albe, chiar as putea spune ca mi-am consumat sursele de inspitaie.
Spre norocul meu, exista un blog "jos palaria'"pe care o urmaresc cu mare drag si admireatie. e vorba de creatiile lui Tartofraises, o fata a carei imaginatie imi ilumineaza sufletul. Astfel, saptamana asta am copiat-o pur si simplu.
Pentru realizarea modelului am ales culori mai inchise, un albastru electric de la Rimmel 9198 azure) sidefat pentru baza, apoi un mov inchis la mijloc (Eveline 385), doua bentite argintii la cele doua margini, glitter argintiu si strassuri albe+top coat.
Asadar primul pas este fondul albastru, apoi la mijloc o dunga mov, la cele doua margini lipim doua randuri de bentite argintii (m-am cam chinuit pana mi-am dat seama cum se lipesc fara sa stric dunga mov, iar apoi cu un fun-brush aplicam glitterul argintiu pe semiluna french-ului, si terminam cu un strat de topcoat cat mai lucios.
Saptamana viitoare o sa am ceva original, nu ne mai apucam de plagiatura :)




French 4ever!



Manichiura franceza e in voga mereu, se potriveste de minune oricarei ocazii. Pentru un aspect artificial (unghii construite) am folosit un alb stralucitor de la Astor Laque Delux, (575 VIP White) dupa care m-am dat de doua ori cu oja s-he 277 aqua shine - o nuanta de violet foarte deschis (le gasiti in magainele dm) + topcoat super lucios. Gata!
Daca vreti sa obtineti un efect mai natural, in loc de violet deschis folositi roz deschis sau bej.
In cursul saptamanii ii mai dau macar inca un strat de transparent, astfel o sa reziste 7-9 zile. :) Oricum dupa o saptamana imi este dor de altceva :)

Unghiile mele nelacuite


Pentru ca moda e in schimbare permanenta, cel mai important este, sa ne dam seama de ce ne potriveste mai mult. Asadar, va propun sa incercati mai multe variante, si veti vedea, cum recunoasteti lungimea si forma unghiilor cele mai potrivite pentru voi. E ca si in dragoste: pur si simplu o simt, o stii care e calea cea dreapta :)
Mie imi plac unghiile lungi, care lungesc optic degetele si le dau o senzatie de eleganta, fragilitate, feminitate. Le pilez in forma patrata, dar nu chiar cu colturile chiar in 90 de grade, pentru ca deja ma deranjeaza, plus parca nu mai sunt ata de elegante, clasice.
In acest sezon iarai au revenit in voga unghiile scurte, nude, dupa un sezon incarcat de unghii splicste, cu sclipici, glitter, starssuri.
Totusi, sunt convinsa ca vom reusi sa ramanem foarte cochete si chiar la moda in asa fel incat sa nu renuntam la propriul nostru stil. Chiar si cand vine vorba de unghii! :)

Regulile unghiilor frumoase si ingrijite


Asa numitul razboi intre artificial si natural mai pe toate planurile vietii ne-au condus din de in ce mai mult la ideea "back to the nature". Fiind mare fun manichiura construita din gel, umplere la 3 saptamani de dragul manihiurei impecabile, intr-un final m-am lasat si eu convinsa de aceasta idee de respect fata de natra si am renuntat la unghii construite.
Pentru ca sunt o fire perfectionista, nu puteam sa accept sa nu am unghiile impecabile chiar si dupa ce am renuntat la gel. Asa ca am umblat de la salon la salon pentru a-mi gasi manichiurista perfecta. O fi eu mult prea pretentioasa, spre norocul meu, n-am avut noroc :) Astfel am inceput sa studiez modalitatile de ingrijire a unghiilor si mainilor, pictura pe unghii cu lac, pana am ajuns sa-mi formez o obsesie pentru nail art pe unghii naturale. Iata pasul urmator: acest blog consacrat pasiunii mele.
In continuare vrea sa va arat unghiile mele si sa va dau "reteta" mea in ceea ce priveste metodele de ingrijire care au dus la acest rezultat.
Ce sa nu faci unghiilor tale:
  1. Nu folosi lacuri de unghii care continformaldehide sau toluen, deosrece sunt substante iritante ce iti afecteaza sanatatea unghiilor si a intregului organism.
  2. Nu iti inmuia unghiile pentru o perioada indelungata, iar daca o faci, nu folosi nici un gen de sapun. Cu cat sunt mai expuse detergentelor de vase, cu ata unghiile tale, chiar si cuticulele sunt predispuse degradarii.
  3. Nu exagera cu oja sau dizolvant!Foloseste o cantitate minima necesara si evita contactul produselor cu cuticulele si pielea.
  4. Nu impinge cuticulele pana la limita, nu le taia, foloseste uleiuri sau creme de cuticule pentru indreptarea lor si impinge-le cu un bat de lemn de postocale.
  5. Cat timp nu te dai cu oja, foloseste produsul miracol de la Farmec (costa doar 5 lei) pentru intarirea unghiilor, cu vitamina B. Face minuni! Dintrte uleiurile de cuticula va propun de la Astor sau Oriflame. Folosind zilnic (inainte de culcare) te scap intr-o luna de taierea cuticulelor.
  6. Daca preferi sa mergi la salon, nu permite nici unei manichiuriste sa-ti atinga unghiile cu ustensile care nu au fost dezinfectate in prealabil.
Ce sa le faci unghiilor tale:
  1. Da-te cu un strat de lac protector inainte de a folosi oja in sine. Manichiura va dura mai mult si unghiile nu devin galbene.
  2. Da-te frecvent cu crema hidratanta pentru maini si ulei pentru cuticule ca sa previicraparea cuticulelor si formarea pielitelor.
  3. Poarta manusi cand speli vasele sau alte treburi casnice indiferent de detergentul folosit.
  4. La birou, ai grija cum tastezi, cum tii dosarele. Exista oricand riscul sa ti le rupi daca abuzezi de ele.
  5. Foloseste o crema de maini cu filtru de raze UV. Chiar si unghiile sunt afectate de radiatiile solare.
Atat pe scurt, in continuare vom mai vorbi despre alte metode de ingrijire a mainilor si unghiilor, produse naturale direct din bucatarie, care fac minuni si nu te ard nici la buzunar :)

Unghiile ne arata sanatatea intregului organism



Medicina traditionala chinezeasca a stabilit de foarte mult timp ca exista o legatura functionala foarte stransa intre ungii si ficat. Unghiile sanatoase sunt elastice si tari, netede, de culoare roz si conturate in mod egal. In stare normala unghiile de la picioare trebuie sa fie mai tari decat unghiile de la maini. In cazul in care functia ficatului scade in actiune, unghiile devin moi, deformate si au o fragilitate foarte ridicata. Liniile de pe unghii indica alimentatia dezechilibrata, dimensiunea mare a semilunei de la baza unghiei este lefata de tahicardie, iar unghiile albastrui vorbesc despre insuficienta cardiaca.
Dupa forma si structura unghiilor se poate determina chiar si temperamentul omului. Unghiile melancolicilor sunt de obicei lungi, adesea palide, aspre, uscate si fragile. Unfghiile flegmaticilor sunt mai patrate, groase, tari si stralucesc puternic. Unghiile colericilor sunt lu guiete, tari sau moi, roze sau galbene si stralucesc foarte putin. Unghiile sangvinicilor sunt late, moi, de culoare roz, au forma ovala, stralucesc putin.